Tradicija & Kvaliteta

Tradiciju koju održavamo već pet generacija u obitelji osuvremenjujemo svake godine. Novim načinima izrade ambalaže te kvalitetom naših proizvoda zadržavamo konkurentnost na tržištu.


Naša obrtnica datira od 1.1.1862..

“Dragutin Hudetz dne 1. siečnja 862. pri ovom uredu prijavio, da će slobodni knjigoveški obrt u Dolj. gradu Osieku terati, te da je prijava, bez zakonite zapreke, u ovo uredno obrtničko kazalo za slobodne obrte, dne 11. siečnja god 1862. i br 3 unešena.

Izdano u Osieku, dne 11. siečnja 862. Gradski sudac V. Šahinić”

Gunduliceva ul NEKAD

Prva registracija obrta bila je u Osijeku, potom obrt seli na kratko u Slavonski Brod. 1900.-te Ivan Hudetz obrt seli u Zagreb. Knjigovežnica i kartonaža Hudetz, zatim je selila na više mjesta u gradu Zagrebu. Prvo u Hebrangovu i Vodnikovu ulicu a nedugo nakon toga otvara i dućan u Gajevoj ulici. Po dolasku u Zagreb Ivan Hudetz postaje i mentorom za svoju struku u tadašnjoj Obrtničkoj školi. Dvadesetih godina razvija i širi obrt te gradi Tvornicu kartonskih proizvoda u Savskoj cesti, tadašnji broj 28, danas mjesto na kojem se nalazi zgrada Cibone.

1920. godine počeo je raditi Ivanov sin Vilim Hudetz, a firma je postala d.d. (dioničko društvo) u kojem je Vilim imao 51% vlasništva. Posao se brzo razvijao i širio i izvan Zagreba. Po ondašnjim prospektima i poslovim katalozima vidljivo je da je asortiman ambalaže bio vrlo širok, od malih do velikih formata te do najzahtjevnije ambalaže.


Tako je bilo sve do 23.12.1945. kada je odlukom suda oduzeta sva imovina tvornice.

Vilim Hudetz zatim radi jedno vrijeme kao tehnički rukovodilac u Domu slijepih, koji su izrađivali košarice od pruća. Čim mu se ukazala nova prilika otvara kartonažerski i knjigoveški obrt 1956. godine u Gundulićevoj ulici 29, gdje se i danas nalazi.

1970. godine u radionici počinje raditi Marijan Hudetz, Vilimov sin, koji godinu dana kasnije, po očevoj smrti, preuzima posao.

2000. godine počinje raditi i Marijanova kćer Tanja Hudetz, tada studentica druge godine ekonomije poduzetništva.

Danas “Kartonaža Hudetz” slovi kao vrhunska majstorska radionica za izradu najzahtjevnijih predmeta ove vrste. Proizvodimo i izrađujemo najraznovrsniju ambalažu od papira, kartona, eko materijala, drva, kože i umjetnih materijala. Najviše odlikovanja, plaketa i diploma djeli se u kutijama, mapama i rolama iz našeg obrta.


Kartonaža Hudetz već dulje vrijeme broji osam zaposlenika. Neki od njih sa nama su vec i dvadeset godina, a mlade radne snage uvode nove ideje i nove nacine poslovanja. Isto tako trudimo se biti u korak sa novom tehnologijom pa tako stalno ulazemo u nove strojeve. Danas mozemo reci da smo savrseni spoj vrhunske kvalite vjestine i znanja te modernog dizajna i suvremene proizvodnje.

image 4